torsdag den 29. december 2011

Emne: Tid

Emnet tid kan både dække historiske tider, men også tiden som tema.

Når du har læst en bog til emnet Tid, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

15 kommentarer:

  1. Jeg har læst Carries Dagbog 1 af Candace Bushnell, den handler om Carries liv i tiden før Sex and the City.

    /Katrine F

    SvarSlet
  2. Jeg har læst 'Stjerneborg' af Alexandra Ahndoril der handler om Tyge Brahes liv. Begrebet 'tid' fylder meget i romanen. Læs evt. min anmeldelse her: http://misha-midnightshadow.blogspot.com/2012/01/stjerneborg-om-tyge-brahes-liv.html

    SvarSlet
  3. Jeg har læst Christian Kampmanns bøger om familien Gregersen, som i tid rækker fra før 2. verdensbrig til op i halvfjerdserne.

    SvarSlet
  4. Jeg har læst George Orwells fremtidsroman "1984", der handler om et kontrolleret samfund, hvor Big Brother styrer og overvåger befolkningen.

    SvarSlet
  5. Jeg har læst Jane Austens "Stolthed og fordom" som tidsmæssiges foregår i 1800 tallet.

    SvarSlet
  6. Ja, jeg er jo så den sidste på jorden der ikke havde fået læst Jordens Søjler, af Ken Follett, før nu. Men den beskriver simpelthen så fint den historiske periode hvor den finder sted - og desmere da det er over flere generationer. Syntes bogen var fantastisk og giver fantastisk indblik i en historisk tid, hvor riddere, prinser, munke og religiøse intriger var hverdagskost.

    SvarSlet
  7. Jeg har læst Giganternes Fald af Ken Follett som foregår før, under og lige efter første verdenskrig. anbefaling her http://sarahsbytheway.blogspot.co.uk/p/bger.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Har lavet lidt om på min blog, så her er det rigtige link http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/04/ken-follett-giganternes-fald.html

      Slet
  8. Jeg har læst "Havets katedral" af Ildefonso Falcones.

    Handlingen foregår i 1300-tallet's Barcelona.

    Selvom bogen er en rigtig "mursten", fik jeg den nu hurtigt læst for plottet var fængende fra start til slut.

    SvarSlet
  9. Jeg har læst "The Restaurant at the End of the Universe" af Douglas Adams. Romanen er fra 1980 og er anden del af trilogien i fem dele, om den stakkels Arthur Dent og hans oplevelser i fremmede galakser. Bøgerne bærer præg af, at være skrevet af en mand som yndede at tage syre engang imellem, men er utroligt underholdende. Temaet i denne bog er tidsrejser, og der er absolut ingen kronologisk rækkefølge i de ting der finder sted. Eller det er der egentlig, men der er ingen kronologi i tiden. En stor del af handlingen foregår på the Restaurant at the End of the Universe, som - som det fremgår af navnet - befinder sig for enden af Universet. Den daglige underholdning er, at kigge ud af vinduerne og se Universets undergang. Derefter spiser man videre, og fordi restauranten er placeret som den er, går Universet under hver eneste aften. Det er temmelig forvirrende, skønt der for så vidt bliver givet ganske gode forklaringer på, hvordan det kan lade sig gøre. Vores bizarre hovedpersoner foretager løbende temmelig mange tidsrejser, og for en gennemsnitshjerne som min, kan det godt være svært at finde hoved og hale i det, og universet bliver lige gjort en del større og en del mere forvirrende. Men det er som sagt en enormt underholdende bog, men nogle karakterer som man ikke kan andet end holde af. (Især den depressive robot Marvin er værd at lægge mærke til).

    SvarSlet
  10. Jeg har læst Anna Skyggebjergs Zen for mødre. For mig handler bogen om tid, idet den handler om at være tilstede i nuet. Om at nyde samværet med sine børn nu og her.

    SvarSlet
  11. Jeg har læst 'De Sataniske Vers' af Salman Rushdie. Lang og tung, men udmærket

    SvarSlet
  12. Indenfor kategorien Tid, har jeg læst "Skyatlas" af David Mitchell, og sikke en bog! Bogen består af 6 umiddelbart uafhængige historier, foregående i hver sin tidsperiode; den første fortælling foregår i midten af 1800-tallet, mens den sjette foregår langt ude i fremtiden. Hver fortælling har en kobling til den næste, som er lidt længere fremme i tiden, hvor man efter sjette fortælling, vender tilbage til de foregående fortællinger og får dem rundet af. I starten er den røde tråd lidt svag, men bygges stærkere og stærkere, som bogen skrider frem. Hver fortælling er skrevet i hver sin fortællestil, indenfor forskellige genrer, hvilket gør bogen endnu mere fantastisk. Det kan lyde lidt rodet, men er det på ingen måde, når man læser bogen. Det var ikke alle fortællinger der fangede mig lige meget, men koblingen mellem historierne, det brede spektrum af genrer og det overordnede indtryk gør at denne bog havner på min liste over absolut yndlingsbøger. Er virkelig en læseoplevelse der er værd at tage med!

    SvarSlet
    Svar
    1. Læs også hele anmeldelsen inde på min nye bogblog: http://buchsbooks.blogspot.dk/2012/12/skyatlas-af-david-mitchell.html

      Slet
  13. Jeg har læst Hvor regnbuen ender af Cecelia Ahern, og den er bare fantastisk!
    Elsker den bog. http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/10/hvor-regnbuen-ender.html

    SvarSlet