torsdag den 29. december 2011

Emne: Livsfaser

Livsfaser dækker over de faser som vi som menneske gennemgår i vores liv. Altså barndom, alderdom, forældrerollen, singlekvinden, teenage tiden. Her skal altså læses en bog som handler om det at være menneske i en given tid af ens liv.

Når du har læst en bog til emnet Livsfaser, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

9 kommentarer:

 1. Jeg har læst "Strangeland" af den engelske kunstner Tracey Emin. Bogen er opbygget af 3 hoveddele (Motherland, Fatherland og Traceyland), som igen er opbygget af små noveller (historier) om forskellige faser af Traceys liv.

  SvarSlet
 2. Jeg har læst Arseniktårnet af Anne B. Ragde. Den følger hovedpersonernes liv på vigtige stadier af deres liv, og hvilke konsekvenser det har medført.

  SvarSlet
 3. I januar læste jeg en bog af den franske feminist, Benoite Groult - den danske titel er "Du og jeg", men jeg er dog lidt usikker på om den stadig findes tilgængelig. Det vil jeg håbe, for selvom den udkom i 1988 er den absolut stadig aktuel - muligvis endnu mere i dag,

  Den omhandler en intellektuel kvindes forhold til en fisker - en mand, som hun udelukkende har en fysisk tiltrækning til. Deres forhold fortsætter et helt liv igennem, og mens han gifter sig og får bør, så lever hun i dilemmaet om at gifte sig med en intellektuelt 'passende' mand eller udleve sin passion. Indtil det en dag er alt for sent, og hun opdager, hvad hun har mistet.

  Kan varmt anbefales, hvis den kan findes!

  http://nilleslitteratur.blogspot.com/2012/01/les-vaisseaux-du-coeur-benoite-groult.html

  SvarSlet
 4. Jeg har læst Sorg og Camping af Lone Hørslev. Det er noget med nogle kvindekriser og brat vækning midt i det hele, livet, forholdet, affæren, ingenting.
  Læsbar og anbefalelsesværdig...

  SvarSlet
 5. Jeg har læst Mette Bennikes bog: Kit Kruse - livet skal strækkes og bøjes. Livsglæde for viderekomne.
  Bogen er et interview med den 83-årige gymnastiklærerinde Kit Kruse, der stadig underviser i gymnastik tre gange om ugen. Hun fortæller om, hvordan gymnastikken hjælper hende til at bevare livsglæden.

  SvarSlet
 6. Indenfor kategorien Livsfaser, har jeg læst "Verden ifølge Garp" af John Irving. Bogen handler om forfatteren T.S. Garps liv, fra før hans fødsel til hans død i en alder af 33 år. Garp går gennem mange livsfaser i hans relativt korte liv, i selskab med sin mandsforskrækkede mor, sin ungdomskærlighed, og senere kone, Helen og sine elskede børn. Bogen er fuld af Irvings sorte humor, spøjse personligheder og farverige begivenheder. Kan varmt anbefales til andre læsere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Læs også hele anmeldelsen inde på min nye bogblog: http://buchsbooks.blogspot.dk/2012/12/verden-iflge-garp.html

   Slet
 7. Jeg har læst: Du Forsvinder af Christian Jungersen
  Læs min anbefaling af bogen her: http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/06/christian-jungersen-du-forsvinder.html

  SvarSlet
 8. Jeg har (gen)læst Imorgen er det slut af Christiane F.
  En utrolig beretning
  http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/09/imorgen-er-det-slut.html

  SvarSlet