torsdag den 29. december 2011

Emne: Natur

Med emnet natur forståes alt det der kan komme ind under ordet natur fx. hav, miljø, himlen, skoven osv.. Altså skal naturen på en eller anden måde indgå i handlingen eller titlen på bogen.

Når du har læst en bog til emnet Natur, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

10 kommentarer:

 1. under natur har jeg læst Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer af J.K. Rowling.
  En del af bogen foregår i Den forbudte skov.

  /Katrine F

  SvarSlet
 2. Jeg har læst Blomsternes hemmelige sprog. En ny ynglingsbog!

  SvarSlet
 3. Jeg er lige blevet færdig med "The Hunger Games". En virkelig spændende bog, som jeg fortryder ikke at have læst før. En stor del af handlingen foregår ude i naturen, nærmere betegnet skoven.

  SvarSlet
 4. Indenfor kategorien Natur, har jeg læst "Mammutjægerne" af Jean M. Auel, som er tredje bog i serien om Jordens Børn. Vi følger Ayla, Cro-Magnon-kvinden, som sammen med Jondalar møder Mammutoi-folket (mammutjægerne). Dette er første gang Ayla møder folk, som hende selv, foruden Jondalar, og det gør et stort indtryk på hende. Hos dette folk bliver hun accepteret trods sin opvækst hos klan-folk, og Jondalar får sin sag for, da en anden viser interesse for den smukke, talentfulde Ayla. Bogen er skrevet i et behagelig roligt tempo, som også er gældende for de to første bøger i serien, og er en fin fortsættelse på Aylas liv, som udspiller sig 35.000 år før vor tidsregning.

  SvarSlet
 5. Indenfor kategorien Natur, har jeg ligesom Sidsel B. O. læst fra serien om Jordens Børn af Jean M. Auel, jeg har bare læst den anden bog i serien Hestenes Dal.
  læs evt. min anmeldelse her: http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/04/hestenes-dal.html

  SvarSlet
 6. Jeg har valgt "Dune" af Frank Herbert til denne kategori, fordi ørkenen både er en central lokation i bogen, men på sin vis også er en karakter i sig selv.
  Se min anmeldelse her: http://www.loubro.blogspot.com/2012/04/bogudfordringen-2012-natur.html

  SvarSlet
 7. Jeg har læst "Det år hestene kom" af Mary Mackey

  SvarSlet
 8. Jeg har læst Jord i hovedet, af Dennis Jürgensen
  http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/09/jord-i-hovedet.html

  SvarSlet
 9. Jeg har netop læst en fransk bog, som sikkert også kommer på dansk - af uimodståelige og uendeligt talentfulde Laurent Gaudé om Katrina-orkanen i 2005, og hvad den gjorde ved de mennesker, der blev ladt alene tilbage i byen.
  http://nilleslitteratur.blogspot.be/2012/09/ouragan-laurent-gaude.html

  SvarSlet
 10. For nogle år siden læste jeg antologien: Nye øjne at se med. Antologiens undertitel er: Virkelighedstemaet i ny dansk realisme. Kapitel 4 har overskriften Naturen og det dyriske og rummer 3 fortællinger, herunder Charlotte Weitzes fortælling: Kronvildt.
  Jeg synes, Charlotte Weitzes fortælling er virkelig morsom og original. Jeg kom i tanke om hendes fortælling, da jeg skulle vælge en naturbog. Jeg købte derfor hendes bog: Skifting. Den er udgivet i 1996, og Otto Dickmeiss har lavet omslaget. Det var en stor glæde at genlæse Kronvildt. De øvrige 6 fortællinger i bogen var ikke nær så gode, men gode.
  Kronvildt handler om en kvinde, der strander på en togperron. Hun forvilder sig ind i skoven iført sin pels. Inde i skoven forelsker en kronhjort sig i hende, og hun følger hjorteflokken et par dage, før jægere skyder kronhjorten.

  SvarSlet