torsdag den 29. december 2011

Emnet: Kultur

Emnet kultur kan dække over alt muligt indenfor kulturen altså Både kunst, historie, teater, musik osv.

Når du har læst en bog til emnet Mode, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

6 kommentarer:

 1. Indenfor kategorien Kultur har jeg læst 'Fatimas Hånd' af Ildefonso Falcones. Bogen er en storroman, som følger morisken Hernandos liv, som udspiller sig i Spanien i midten af 1500-tallet og frem til først i 1600-tallet. Det er en tid hvor de kristne hersker et Spanien, som udsættes for utallige fejlslagne oprør fra det muslimske trossamfund (moriskerne). Moriskerne og deres tro og kultur lider under den kristne magt, men Hernando får opbygget en tillid samt en levevej blandt de kristne, men mister af samme grund tilliden fra mange af hans brødre i troen; på trods af at han aldrig stopper med at kæmpe for hans tro i det skjulte. Derudover udspiller der sig et kærlighedsdrama, da hans elskede Fatima også begæres af Hernandos ondskabsfulde stedfar, som nærer stort had til sin stedsøn. Bogen er fantastisk læsning, og man kan ikke lade være med at have en dyb respekt for det store research-arbejde der ligger bag.

  SvarSlet
 2. Under emnet 'kultur' har jeg læst Vindens skygge af Carlos Ruiz Zafón. Bogen foregår i Barcelona. Og en væsentlig sidegevinst er, at vi som læsere befinder os i kulisserne af nogle af Europas smukkeste pladser, hemmelighedsfulde gyder, store kirker, for ikke at glemme La Rambla. Tiden er 1950'erne. I skyggerne af borger- og verdenskrige, hvor mørket og ondskaben endnu ikke har sluppet sit tag i byen. Vi møder Daniel og hans far - antikvarboghandleren, der i sin kærlighed til bøger tager den lille Daniel med til De glemte bøgers kirkegård. I årene der følger vikles Daniel ind i en ren odyssé for at blotlægge hemmelighederne bag Videns skygge. I løbet af fortællingen møder vi blandt mange andre den hjemløse Fermin, stuepigen Bernarda, den smukke, men blinde, pianist Clare, den homoseksuelle urmager, kriminalinspektør Fumeros og én der mest af alt materialiserer sig som en skygge eller en duft i Barcelonas natmørke gader.

  Tiden, stemningen og den moderløse helt, Daniel, giver bogen et skær af Dickens med et tvist af Umberto Eco. Det er stor romankunst, med et flot persongalleri og et finurligt sprog, som absolut må bemærkes under læsningen!

  SvarSlet
 3. Under emnet kultur, har jeg valgt at læse en engelsk klassiker Great Expectations af Charles Dickens. Læs evt. min bog anmeldelse her: http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/07/charles-dickens-great-expectations.html

  SvarSlet
 4. Jeg har læst 'Gudestorm' af Anne-Marie Vedsø Olesen. Rigtig god og fyldt med kunst og kultur.

  SvarSlet
 5. Jeg har læst Peter Bastians bog: Mesterlære. En livsfortælling.
  Jeg synes, hans betragtninger vedrørende det senmoderne menneske er væsentligt mere interessante end hans beretninger om fjeldture og musikalske rejser til Østeuropa. Kapitlet "Fange i fladlandet" var bogens højdepunkt set med mine øjne - et kapitel med en vedkommende kritik af vores selvoptagethed, vores offerbevidsthed og vores tendens til at være tilfredse med det middelmådige.
  Jeg har føjet Mesterlære til oversigten: Mine bedste bøger.

  SvarSlet
 6. Jeg har genlæst Den grimme ælling
  http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/11/den-grimme-lling.html

  SvarSlet