torsdag den 29. december 2011

Emne: Sport

Emnet sport dækker over sportsbegivenheder, sportspersonligheder eller bøger hvor sport på en eller anden måde indgår i handlingen.

Når du har læst en bog til emnet Sport, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

9 kommentarer:

 1. I starten af Januar læste jeg bogen "Fra en spids vinkel" af og med Lars Christensen. Jeg er vild med håndbold og de profiler som siger mig noget og som jeg mener har en spændende historie har jeg valgt at læse om.

  www.saspigen-mustealit.blogspot.com
  Sascha J.

  SvarSlet
 2. Nok et af de sværere emner for mig - men efter at have læst beskrivelsen af et pars vandring fra Sydafrika til toppen af Kilimanjaro, besluttede jeg, at det måtte være den ypperste sportslige præstation - såvel mentalt som fysisk at vandre 7.000 km. Anden del af serien indeholder ligeledes 7.000 km helt til Jerusalen - det kalder jeg virkelig sportsligt stærke mennesker, og bogen var helt fantastisk!

  http://nilleslitteratur.blogspot.com/2012/04/africa-trek-1-sonia-alexandre-poussin.html

  SvarSlet
 3. Til temaet "sport" har jeg valgt at læse "The Hunger Games"-trilogien, som lige nu er biografaktuel. Trilogien er skrevet af Suzanne Collins, og selvom de vist er adresseret til et lidt yngre publikum, er de i den grad værd at læse, hvis man er til spænding og aktion (og kærlighed!). Bøgerne handler om den 17-årige pige Katniss Everdeen, der lever i en apokalyptisk fremtidsverden, i det der engang var nordamerika. Landet Panem er delt ind i 13 distrikter, som domineres af og styres med hård hånd af The Capitol og President Snow. For år tilbage forsøgte de 13 distrikter at gøre oprør mod The Capitol, men tabte kampen. Som straf blev hele Distrikt 13 udslettet, og det forfærdelige spil The Hunger Games blev skabt, for dermed hvert år at minde beboerne i Panem om, at det ikke er muligt at gøre oprør. De tre bøger er virkelig intense, og man læser dem på et splitsekund, da intensiteten holdes intakt hele vejen igennem. The Hunger Games er et tilbagevendende tema, men især bog tre "Mockingjay" er præget af uhyggelige og skræmmende politiske spil om magten. Absolut anbefalelsesværdig!

  SvarSlet
 4. Indenfor denne kategori har jeg læst biografien "Open" af Andre Agassi (ghostwriter: J.R. Moehringer). Bogen omhandler Agassis tenniskarriere, som startede i en tidlig alder under hård vejledning og overvågning af sin far, og fortsatte til op i trediverne. Han fortæller åbent om sit hårde liv, hadet til tennis, samt sin vej til at lære sig selv at kende. Bogen er skrevet i et pænt sprog, og i forhold til at sportsbiografier bestemt ikke er mit førstevalg når der skal læses, synes jeg faktisk den var god. Der var dog en del: så vandt jeg så meget over ham, tabte så meget over ham, spillede den kamp der, og spillede en anden kamp her; som hurtigt kommer til at virke lidt tørt. Men en god bog indenfor biografi-genren.

  SvarSlet
 5. Jeg har læst beskyttelseszonen af Henrik Andersen, som handler om familien Nørskov. Den handler b.la. om den ældste søn Martin, som spiller fodbold på et højt plan. Den handler så også om meget andet.

  SvarSlet
 6. Jeg har læst: Kvinde - klik ind! Cykelbog for kvinder. Bogen er skrevet af Gro Høyer Thielst.

  SvarSlet
 7. Jeg har læst Brenda Pandos' Talisman serie, hvor flere af samtalerne foregår i idrætstimer, flere af mandlige er jocks og surfing bliver ofte omtalt - udover det handler bøgerne om vampyrer og de er ikke særlig gode :/

  SvarSlet
 8. Jeg har læst Nicki Pedersens biografi af Dan Philipsen
  http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/11/over-stregen.html

  SvarSlet
 9. Jeg har læst Pigen der elskede Tom Gordon af Stephen King, hvor baseball og baseball idolet Tom Gordon har en stor betydning. Læs min anmeldelse her: http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/11/stephen-king-pigen-der-elskede-tom.html

  SvarSlet