torsdag den 29. december 2011

Emne: Tro

Emnet tro dækker over at tro. Det kan både være religiøst, helligt eller bare på en eller anden måde have betydning for handlingen i bogen. Det skal bestemt ikke forståes som om der skal læses en religiøs bog.

Når du har læst en bog til emnet Tro, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

11 kommentarer:

 1. Jeg har læst Hildegard af Anne Lise Marstrand-Jørgensen. Den handler om Hildegard, som fra fødslen bliver lovet væk til klosteret. Som 13-årig kommer hun til klosteret Disibodenberg, hvor hun lever som nonne.

  SvarSlet
 2. Jeg har læst trilogien "Silkekejserinde" af José Frèches. Den omhandler munke, silke(vejen), kærlighed, magtbegær, bedrag, Kejserinden og sidst, men ikke mindst forskellige trosretninger.

  SvarSlet
 3. Jeg har læst bogen "Geek Love" af Katherine Dunn. Ved første øjekast troede jeg ikke den handlede om religion, men i bogen danner én af hovedpersonerne en 'humbug religion', som kommer til at fylde ret meget for både personerne og handlingen i bogen og mig som læser.

  //Midnightshadow

  SvarSlet
 4. I kategorien Tro har jeg læst en smuk lille roman om en beduindrengs opslugen i den vestlige verden. Hvordan han må afsige sig sin kultur og tro - for endelig at vende tilbage til det igen.

  Meget stærk roman!

  http://nilleslitteratur.blogspot.com/2012/02/badawi-mohed-altrad.html

  SvarSlet
 5. Jeg har læst fantasy-ungdomsbogen "Oraklet" af Cathrine Fisher, der hander om pigen Mirany, der udnævnes til præstinde. Miranys opgave er at bære karret med de hellige skorpioner. Da "guden på jorden" ofrer sig selv til skorpionerne for at bringe regn til landet, når han inden at advare Mirany om, at generalen og ypperstepræstinden har planer om at forråde guden.

  SvarSlet
 6. Jeg har læst "Lonestar Homecoming" af Colleen Coble, som er et kristent kærlighedsdrama. læs evt. anbefalin på min blog: http://sarahsbytheway.blogspot.co.uk/p/bger.html

  SvarSlet
 7. Indenfor kategorien Tro, har jeg læst "De Sataniske Vers" af Salman Rushdie. Bogen handler om den indiske skuespiller Gibreel Farishta, som har mistet sin tro og går under jorden, samt indisk-fødte Saladin Chamcha, som er uddannet i London og gør alt for at glemme hans indiske oprindelse pga. uoverensstemmelser med sin far. Begge er på vej i et fly fra Indien til England, da flyet kapres og styrter ned. Begge personer overlever styrtet over den engelske kanal, dog har Gibreel fået en glorie og Saladin gedeben og horn.
  Bogen var svær at komme igennem, men lod mig alligevel tilbage med følelsen, at jeg gerne ville læse den igen.

  SvarSlet
 8. Jeg har læst Engle og dæmoner og det var en fantastisk bog

  SvarSlet
 9. Jeg har ligesom Heloni læst Hildegard af Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

  SvarSlet
 10. Under emnet 'Tro' har jeg læst Brændende lys af Bella Chagall. Bogen er en erindringsbog, hvor vi med det lille barn oplever glæder, forventninger og tanker omkring de enkelte elementer i de religiøse og kulturelle skikke. Fortællingen tager sit udspring i et af Ruslands ortodokse samfund omkring 1900-tallets begyndelse. Bogen tegner et billede af Jødedommen som en streng, men samtidig varme, lys og glad religion. Børnene har deres egne pladser i de enkelte skikke, og udfylder dem med ildhu. Som læser føler man næsten, man træder ind i børneflokken - man bliver mødt af tilråb og får stukket et redskab i hånden; "Kom så i gang, vi skal være klar til i aften"-agtig. Fortællestilen er på en gang præget af den barnlig glæde og af den voksen Bellas ydmyghed overfor Jødedommen. Denne stil gør bogen ekstra fin - den er både tung og let på samme tid.

  En ekstra lille finesse ved bogen, er Marc Chagalls fine stregtegninger der pryder historien. Hans simple streg giver læseren / beskueren et strejf af et billede - men farverne, duftene, lydene , lyset, ja selve historien må vi selv lægge ind i tegningerne. På den allerførste side i bogen - altså helt inden sidetallene begynder, finder man den første tegning. Den forestille Marc selv, siddende bag staffeliet. Oppe i skyerne ser man Bella, men hendes hånd rækker ned til jorden, hvor hun med sin blækpen skriver de sidste linjer til bogen...Bogen blev udgivet af Marc Chagall året efter Bellas død i 1944.

  SvarSlet
 11. Jeg har læst Ruth i krig af Ruth Brik Christensen. Om hendes liv som Kufmutter og hendes støtte til de danske soldater. En utrolig god biografi.
  Læs min anmeldelse her: http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/09/ruth-i-krig.html

  SvarSlet