torsdag den 29. december 2011

Emne: Farver

Emnet farver dækker både bøger hvor ordet farve (eller farver) indgår i titlen, og bøger hvor farver indgår i handlingen.

Når du har læst en bog til emnet Farver, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

10 kommentarer:

 1. Til denne kategori har jeg valgt at læse Kim Stanley Robinsons "Red Mars", som er en science fiction roman om koloniseringen af Mars. Her finder man både rumrejse, økologi og multinationale selskaber. Se min anmeldelse her: http://loubro.blogspot.com/2012/02/bogudfordringen-2012-farver.html.
  Louise B.

  SvarSlet
 2. Jeg har læst bogen "Charlotte Grey" af Sebastian Faulks. Bogen handler om den engelske Charlotte Grey, der under 2. verdenskrig indrollerer sig som kurer for at søge efter sin kæreste, der er engelsk pilot og er forsvudet på en mission i Frankrig. Lidt lang, men ganske spændende bog!

  SvarSlet
 3. Jeg har læst Farven Lilla af Alice Walker. Absolut værd at læse.
  http://sarahsbytheway.blogspot.co.uk/p/bger.html

  SvarSlet
 4. Jeg har læst sort/hvid af Liza Marklund.

  Nu er bogen jo nummber 9 i serien om Annika Bengtzon, og persongalleriet føles derfor dejligt kendt.

  Handlingen er meget nutidig for plottet er baseret på de mange kidnapninger af vestlige borgere (i denne bog Somalia og Kenya).

  SvarSlet
 5. Så blev jeg færdig med bogen Den hvide løvinde af Henning Mankell. Det er en krimi. Og det er en bog om Sydafrikas apartheidstyre. Bogen er skrevet i 1993. Nelson Mandela blev løsladt i 1990, og han blev præsident i 1994. Gennem indre synsvinkel lærer man blandt andet tre mennesker fra Sydafrika at kende, to boere og én zulu. Begge boere arbejder for efterretningstjenesten. Den ene, Jan Kleyn, er i gang med at planlægge et attentat mod Nelson Mandela med henblik på at skabe borgerkrig og i forlængelse heraf genetablere det truede apartheidstyre. Den anden, Georg Scheepers, fungerer som præsident De Klerks hemmelige opdager. Han er på sporet af attentatet, og hans sympati for de sorte vækkes, efterhånden som han bliver mere bevidst om de sortes leveforhold. Zuluen, Victor Mabasha, hyres som lejemorder af Jan Kleyn. Han rejser til Sverige for at forberede sig, og her støder han ind i den svenske politibetjent Wallander...

  Jeg har besluttet, at dette skal være min bog inden for emnet: Farver. Der indgår en farve, hvid, i bogens titel. Bogen handler også på en måde om farver, idet den handler om, hvad sort hudfarve har betydet for mennesker i Sydafrika under apartheidstyret.

  SvarSlet
 6. Jeg har læst 'Sort' af Kamilla Hega Holst - den var lige underlig nok for min smag!

  SvarSlet
 7. Jeg har læst Infrarouge - en fransk roman af en canadisk forfatter, som dog er udgivet på engelsk ligeledes under titlen Infrared.

  Titlen er en farve, og handlingen berører på mange forskellige måder det infrarøde, som et symbol for fysisk erotisk passion; men også det man ikke ser på overfladen hos mennesker. Det man kun ser ved at fremkalde billederne - eller tilegne sig folk - på en anderledes måde.

  Dyster, men gribende roman!
  http://nilleslitteratur.blogspot.com/2012/08/infrarouge-nancy-huston.html

  SvarSlet
 8. Indenfor kategorien Farver har jeg læst "Fifty shades of Grey" af E. L. James. Synes det var på tide at få dannet mit eget indtryk af bogen, efter at have hørt meget om den. Gik til bogen fyldt med fordomme, som jeg håbede ville blive bragt til skamme. Det blev de desværre ikke; jeg synes bogen var temmelig intetsigende, havde nogle lettere utroværdige hovedpersoner og var skrevet i et meget unuanceret sprog. Den handler om uskyldige Ana Steele, som indleder et forhold til den mystiske, rige Christian Grey. Ana ønsker kærlighed, Christian ønsker et SM-forhold og har svært ved følelser og berøring.... og det er det! Det er erotikken, som er det bærende element og som fylder mest i bogen, men som jeg læste i en anmeldelse, og er enig i, er at det er lidt for 'pænt'. Jeg kommer nok ikke til læse de to næste bøger i serien, men fik da stillet min nysgerrighed omkring denne hurtigt-sælgende bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Læs også hele anmeldelsen på min nye bogblog: http://buchsbooks.blogspot.dk/2012/12/fifty-shades-of-grey.html

   Slet
 9. Jeg har læst Sort vand af Patrick Leis, og skal hel klart have læst noget mere med ham.
  Den er rigtig spændende og fylde med horror :D
  http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/10/sort-vand.html

  SvarSlet