torsdag den 29. december 2011

Emne: Politik

I emnet politik kan I læse en generel bog om politik, en politiske biografi , en roman om en politisk situation eller en bog som på en eller anden måde omhandler politik.

Når du har læst en bog til emnet Politik, skal du skrive en kommentar til dette indlæg med hvad du har læst.

10 kommentarer:

  1. Denne måned har jeg læst "Druknehuset" af Maria Helleberg. Det er en historisk roman, der foregår i København i 1807. Man følger en række forskellige personer og deres relationer til den politiske situation i Danmark, der jo desværre endte med, at englænderne bombede København.

    SvarSlet
  2. I februar har jeg læst en fransk roman, som omhandler et fiktivt land - dog ikke ulig mange afrikanske landes situationer. En sørgelig situation, hvor den vestlige verden, medierne og politikerne lukker øjnene for vold og mord, hvis det ikke ødelægger vores tilgang til deres ressourcer - en meget stærk roman: Coeur d'Afrique af Eric Fottorino.

    http://nilleslitteratur.blogspot.com/2012/02/fransk-15.html

    SvarSlet
  3. Jeg har læst Ken Folletts Fall of Gigants, der handler om tiden før, under og efter Første verdenskrig i England, Frankrig, Rusland, Tyskland og USA.

    http://orangehjorne.blogspot.com/2012/03/ken-follett-fall-of-gigants.html

    SvarSlet
  4. I april har jeg læst "Cubakrisen - Kennedy, Khrustjtijov og Castro på randen af atomkrig" af Michael Dobbs. Bogen er en spændende og gennemarbejdet historisk redegørelse af den mest kritiske periode under Cubakrisen. Bogen skiftede mellem USA, Sovjetunionen og Cuba, og beksrev hvorledes de forskellige politiske administrationer arbejdede og på hvilke grundlag der blev taget afgørende beslutninger. Som læser fik man indsigt i magtkampene mellem Khrustjtijov og Kennedy, samt en forståelse af, hvordan Castro på en måde var fanget mellem neglene på de to supermagter. Det var en lærerig bog, men efter min mening måtte der gerne have været mere fokus på statsledernes personlige overvejelser og følelser, og lidt mindre fokus på detaljerede beskrivelser af missiltyper. Jeg er klar over, at typerne af missiler var noget af det, der var med til at forme konkrete beslutninger, men våbenteknik er ikke lige det, der interesserer mig allermest. Hvis man vil lære mere om Cubakrisen, er denne bog absolut værd at læse!

    SvarSlet
  5. Jeg har læst Kronprinsessen af Hanne-Vibeke Holst. Meget anbefalingværdig bog!
    Læs min anmeldelse her: http://sarahsbythewayboeger.blogspot.co.uk/2012/05/hanne-vibeke-holst-kronprinsessen.html

    SvarSlet
  6. Jeg har læst både "Skygger" af Henriette Rostrup og "Det syvende barn" af Erik Valeur

    SvarSlet
  7. Under emnet 'Politik' har jeg valgt romanformen og har læst Regine Deforges Og når rejsen ender. I de knap 30 år vi følger Léa, ægtemanden Francois og den sammenbragte børnefolk, kastes vi frem og tilbage i krige, revolutioner og små og store oprør i både Frankrig, Algeriet, Argentina, Vietnam, Indokina, Cuba og Bolivia. Régine Deforges kalder selv sin romanserie for historisk. Det er efter min mening både dens svaghed og styrke. Mine yndlingspassager er på hjemegnen omkring Montillac – både under krigens hærgen, hvor lokale modstandere og medløbere skuler til hinanden, eller fortællingerne fra tanternes Paris under krigen og den langsomme genopbygning af byernes by derefter. Deforges vil alt for meget, når hun konstant placerer sine hovedpersoner midt i århundredets storpolitik. Man sidder og bliver helt forpustede, når de stakkels mennesker igen skal rejse til den anden ende er verden for (igen) at kaste sig hovedkulds ind i en ny revolution. Jeg kunne godt have ønsket mig lidt mere ro til at lære dem nærmere at kende. Der er som sådan også rigeligt med drama lokalt og menneskene imellem. I de første bøger viser Deforges fx virkelig format, når hun – underspillet, i modsætning til det ellers meget svulstige og sanselige udtryk - beskriver den gæve Léas indre kampe og had/kærlighedsforhold til sine nærmeste under krigen. Her kommer vi virkelig helt tæt på pigen med det røde hår.


    Jeg vil dog skynde mig at fremhæve, at den historiske tour de force ikke er helt skidt. Hvor den ikke fungerer helt god i forhold til personskildringerne og sproget, virker den derimod meget troværdig per se. De historiske elementer i bogen er gennemarbejdet og markeret med originalkildehenvisninger i fodnoter. Særligt i forhold til skildringerne af de sydamerikanske revolutioner og den franske modstand under 2. verdenskrig, har jeg fået meget af historie sat på plads gennem Deforges Léa-eventyr.

    SvarSlet
  8. Jeg har valgt at læse Charlotte Johannsens biografi - Forklædt som nazist.
    Det er virkelig en bog der har overrasket mig, og synes at alle burde læse den.
    http://sannebogorm.blogspot.dk/2012/10/forkldt-som-nazist.html

    SvarSlet
  9. Jeg startede med at læse Katrine Marie Guldagers roman: En plads i historien. Men der var ikke meget politik i den. Nu har jeg læst den lille bog af Hal Koch: Hvad er demokrati? Han kalder selv bogen for en pjece. Den er skrevet i 1945. Den kan varmt anbefales. Jeg blev i rigtig godt humør af at læse den - og af at blive mindet om, hvad der er værd at kæmpe for.

    SvarSlet
  10. Indenfor kategorien Politik, har jeg læst "Kærlighed og Krig" af John Jakes. Bogen er en fortsættelse til ’Nord og Syd’ og beskriver den amerikanske borgerkrig gennem medlemmerne af to familier, én fra nord og én fra syd. Før krigens start har familierne bundet stærke bånd til hinanden, og de bevares på trods af den altødelæggende krig, som splitter landet. Bogen beskriver den korruption, magt og det politiske spil som styrer krigen og alle indblandede, krydret med intriger og drama. Der er også stor fokus på hvordan folk kan ændre sig, når de bliver underlagt det pres, en krig kan medføre. Bogen var rigtig god, så hvis man kunne lide ’Nord og Syd’, er der ingen grund til at snyde sig selv for denne fantastiske fortsættelse.

    Se hele anmeldelsen på min nye bogblog: http://buchsbooks.blogspot.dk/2012/12/krlighed-og-krig.html

    SvarSlet